Om mig

Jeg udforsker akvarellen og forsøger at træne på daglig basis. Det er dog ikke altid det lykkes. Mit mål er at opnå en lethed, friskhed og hvor penselstrøget er dynamisk.

Jeg er meget betaget af akvarelteknikken med sin lethed og transparens. Det er dog ikke det letteste medie at vælge, da der hurtigt kan gå noget galt i maleprocessen, men når det lykkes er det en skøn selvtilfredsstillelse og glæde.

Det sker at en akvarel ikke blev helt efter hensigten og hvor jeg gentager et motiv flere gange. Jo mere fortrolig jeg bliver med et motiv, jo bedre bliver resultatet også. Jeg har dog en hel del akvareller, som ikke blev som ønsket, men de er gode at blive kloge af. Så de bliver gemt og herigennem kan jeg også se om der sker en udvikling.

En stor del af det at arbejde med akvarellen, som jeg gør, er at have grundlæggende tegnefærdigheder. At have en forståelse af form og farvernes egenskaber, at forstå varme og kolde farver, genskin og refleksioner.

Det er derfor en god træning at tage tegneblokken frem med jævne mellemrum og få øvet sig.

Jeg har brugt akvarelfarver stor set hele mit liv, men det er først i 2019 jeg for alvor er gået ind i at lære teknikken – sådan rigtigt. Det jeg indtil da havde lavet var farvelagte illustrationer, hvor akvarellens muligheder kom i anden række.

Derfor udforsker jeg nu de mange muligheder som vandfarverne har, så det er akvarellen, der bliver det bærende.

For det meste har det været selvstudier og flittig brug af YouTube. Jeg har være på kurser. 2 år i træk på Ryslinge og en tur på højskolen i Bjerringbro. Et weekendkursus på kragekær kunstskole ved Svendborg.

Fordelen ved et akvarelkursus på en højskole er at jeg kan koncentrere mig 100% om akvarellen i en uge uden at skulle tænke på alt det praktiske så som indkøb af mad og andre praktiske gøremål. 

Fremadrettet har jeg Gerlesborgskolan ved Göteborg i kikkerten. Sverige har en lang og stor tradition for akvarelmaleri og netop Gerlesborgskolan har et højt niveau og dygtige lærerer. 

Tag i kik i mine gallerier og send mig meget gerne en mail, hvis du har en kommentar eller et spørgsmål.

God fornøjelse
Henrik Ludvig

Kurser:

  • Ryslinge Højskole 2021, ugekursus
  • Ryslinge Højskole 2020, ugekursus 
  • Sønderborg kunsskole 2022 – ugekursus, lærer Björn Bernström
  • Kragekær kunsskole2022 – weekendkursus. lærer Erik Reinert
  • Bjeringbro Højskole 2019 – ugekursus, lærer Alex Krylow
  • Kunsthøjskolen Holbæk 2018 – ugekursus (akryl), lærer Peter Carlsen
  • Selvstudier på YouTube – se afsnit med link

Undervisning:

  • Ryslinge Højskole 2023
  • Ryslinge Højskole 2022